Allt om båtar

Välkommen, vad roligt att just du som båtintresserad har hittat hit! Denna hemsida är skapad av mig, en båtälskare bosatt på västkusten, som lägger ner en stor del av min fritid på diverse projekt som har med båtar att göra. Jag är själv en båtägare sedan många år tillbaka och en av mina absoluta favoritsysselsättningar är att ta en segeltur i Göteborgs skärgård under den varmare delen av året.

Vad kan du vänta dig av denna webbplats?

Syftet med denna hemsida är att allmänt informera och upplysa om båtrelaterad fakta, samtidigt som jag kommer berätta om egna erfarenheter till havs. Det kan bland annat handla om att renovera olika typer av båtar, då jag har god kännedom kring ämnet, men också generell information som har med olika typer av båtar att göra och vad du bör ha i åtanke när du ger dig ut på vattnet. Själv äger jag en segelbåt, vilket gör att intresset för just denna typ är extra stort.

Vart vill du åka på din båttur?

Vidare kommer jag även att tipsa om förslag på härliga turer, både i Göteborgs skärgård och på andra ställen på västkusten, då det är ett område jag i princip känner till utan och innan. De omgivande miljöerna är häpnadsväckande och det finns flera bra hamnar att lägga till vid om man till exempel skulle vilja stanna och äta en god middag eller ta sig en kopp kaffe. Med sina många öar, klippor och öppna landskap är västkusten verkligen något utöver det vanliga. Det finns en anledning till att området klassas som en av de vackraste platserna i hela Sverige!

En utflykt som passar hela familjen

Fördelen med att åka på båttur är att det kan göras i alla sällskap, oberoende av ålder och hur många som vill följa med. Varför inte stanna och ta sig ett uppfriskande dopp med barnen, lyssna på musik med vänner eller kolla på solnedgången med din partner? Ett stort plus är också att det finns turer för alla smaker, som kan ha varierande längd och stopp längs vägen.

Utbyte av erfarenheter

Denna hemsida är sammanfattningsvis ett sätt att kunna dela med mig av personliga erfarenheter, vilka kan vara både bra och dåliga, samtidigt som det kommer komma flera reflektioner kring olika teman relaterade till båtar. Jag hoppas att du fann det du sökte efter!