Min segelbåt

Jag har alltid haft en dröm om min alldeles egna segelbåt, då jag älskar att resa runt i världen. Att kunna resa runt ute på ett öppet hav, med den friska brisen fläktande i håret och med de helt fantastiska solnedgångarna/ soluppgångarna. Att vi endast vet ungefär endast 10 % om världens hav, vilket gör det ännu mer spännande och att köpa min helt egna segelbåt var därför en investering till mitt egna välmående och en chans för mig att kunna utvecklas som människa. Jag är självfallet inte den enda människan som insett vad en segelbåt kan hjälpa ens psykiska och fysiska välmående, därför kommer jag i denna artikel bjuda på segelbåtens spännande och roliga historia.

Rolig fakta om segelbåtens historia:

Det är omöjligt att säga när den första segelbåten sjösattes, men den äldsta segelbåt har hittat i Kuwait. Båten tros vara från mellan 5000 och 5500 år f.Kr. Förmodligen gjordes seglen av djurhudar. Det stora segelfartygens storhetstid var mellan 1500- och 1800-talet. Egyptierna ska dock ha varit först med segeldukar och de första riktiga seglarna, kallade Fenicierna. 3000 f.Kr gav de sig ut på Medelhavet och hade avancerade båtar för tidsperioden, båtar med köl. Dessa båtar kunde kryssa motvinden och navigera efter stjärnorna på det öppna havet. Vikingarnas segel under 700-talet var mer fyrkantiga, men då de hann plundra en del städer ska dessa segel ha räckt långt.

Symboler för seglare:

När man korsat atlanten med båt, får man lov att använda röda byxor. En ny tolkning på denna gamla tradition är att man dessutom måste ha ingått i ett seglarteam när man krossade atlanten. Dock ska du inte bära de röda byxorna förrän du kommit i land, då detta kan betyda otur annars. Albatross är en annan symbol, som tillhör vidskepelser ute till sjöss. Skjut aldrig en albatross och ha den definitivt inte runt halsen, då kan du ligga riktigt illa till.