Hamnen mer än bara en båtplats

Att vara ute till havs är något helt underbart men ändå är det alltid skönt när man kommer in till hamn för några dagar. Även om jag tycker det går rätt så bra på båten så är ytan man kan röra sig på väldigt begränsad och några promenader kan det knappast bli tal om. Därför är något av det första jag alltid gör när jag kommer i hamn att gå en lång och härlig promenad.

Praktiska moment förs

När vi väl kommer i hamn efter flera dagar ute så brukar vi alltid göra de praktiska sakerna först. Ofta börjar vi med att besöka hamnens tvättstuga för att tvätta alla våra kläder som annars är svåra att tvätta ombord utan att slösa allt för mycket på färskvattnet. Sen passar man även på att fylla vatten och bränsle och ibland brukar jag även kolla oljenivån i motorn så att detta är okey inför nästa runda.

När detta är gjort brukar vi ofta leta upp hamnens duschar, ibland finns det till och med en bastu och då brukar vi lösa några polletter till denna för att duscha och basta en stund. Ofta träffar man andra båtentusiaster i bastun och det är alltid kul att prata med dem och se vilka seglatser de har gjort. En gång träffade jag en kille som hade seglat jorden runt och det var mycket intressant att lyssna på några av de många historier han satt på.

Wifi i hamnen

Nu för tiden så har många hamnar wifi, vissa har det inkluderat i hamnavgiften och hos andra får man lägga till någon krona för detta. Hur som helst så är det väldigt skönt att ha tillgång till bra och snabbt internet. Det är alltid skönt att kunna uppdatera sig på världen efter en tid ute till sjös, samtidigt brukar vi passa på att ladda upp lite bilder på sociala medier från senaste seglatsen. Man kan också lära mer med nätkurs och fördjupa kunskaper.

De gånger då vi ligger i hamn under en längre tid så brukar det efter en tid bli lite långtråkigt. Då brukar jag gå in på nätet och kolla om det finns några nätkurser som intresserar mig. På denna sida har de alla möjliga kurser, exempel är språkkurser, kurs i släktforskning, ekonomikurser, teknikkurser och mycket mer, kolla gärna in sidan själv så hittar du säkert något av intresse.