Laga mat utomhus vid ankring i en vik

Hemlagat utomhus? Att laga mat i det fria har blivit vanligare och därmed har också utrustningen för att kunna göra det utvecklats. Glöm korv med bröd och makaroner på stormkök. Du kan laga riktiga läckerheter i vildmarken.

Fräsande godsaker på elden

Tänk dig en stilla vik en sommarkväll eller tidig höst. Vattenytan är blank och din båt ligger där för ankar som ett smycke mot solnedgången. Elden sprakar och från stekhällen stiger aromatiska dofter av rosmarin och vitlök. Då tar du en klunk till ur ditt glas och rör runt bland de fräsande godsakerna med stekspaden.

Smart utrustning

Exemplet ovan kräver en lite tyngre utrustning i form av stekhäll och tillgång till ved. Kanske vill du istället resa lätt och bör då titta efter mindre utrustning. Med en enkel planering av maten som du vill äta på resan, kan du sedan lätt skaffa det ni behöver på nätet.

Även om stormkök är en klassiker som är utmärkt för att koka och steka på, kan det vara värt att titta på alternativ. De små vikbara spisarna, som ofta ryms i en liten plåtask, matar du med pinnar och kvistar, och kan på så sätt använda dem både till kok, stek och grill. Det finns kort sagt utrustning för all slags matlagning.