Att skapa en blogg om båtar

Som båtlivsälskare vet man att många andra älskar sjöliv och att pyssla med sin segelbåt, motorbåt eller vilket flytetyg man nu har. Därför kanske en del går i tankar om att starta en blogg för sitt intresse. För att berika både sig själv och andra med tips, råd och dåd bland annat. Med en blogg får man både nytta och nöje, dels kommer säkert en del erfarna med kommentarer, hur man skall fixa både det ena och det andra. Du kan lägga ut lite bilder av din båt, båtplatser, bilder när man underhåller båten, från utflykter, hamnar och en massa annat som kan intressera. Ett gift par där den ene är hyfsad skribent och den andre gillar att fota är en bra konstellation om man nu inte fixar det hela själv. Känner du dig manad är det bara att sätta igång.

Kör igång

Börja med att läsa igenom instruktionerna för att skapa en blogg. De flesta börjar sin bloggande bana genom färdiga blogg-sajter som World Press, Blogger eller Blogg bara för att nämna några. Processen där är ganska enkel och man kan efter att ha skaffat sig färdigheter skaffa egen domän och de flesta webb-hotell har skapa- din- egen- blogg- template. Att sedan ha ordning på sina bilder är viktigt. Skapa olika bibliotek på din dator på samma sätt som man namngav olika pärmar förr. När du behöver en bild blir det så mycket enklare att hitta. På bloggen kan du även ha en särskild bildsida med olika kategorier men varje blogginlägg bör ha åtminstone en bild och om du har video – så mycket bättre.

Skriv lättsamt

Texterna är ganska viktiga men inte alls lika som bilder och video. Dock bör man hålla ett adekvat språk, inte skriva för lång text och inte för enahanda eller textfattigt. Se till att använda ett ordbehandlingsprogram med rättstavning, felstavat är inte roligt. Och för all del, gör inte särskrivningar (sär skrivning är fel, ur bota är dåligt, urbota är bättre). Tro nu inte att du måste vara skriv-proffs, en glad amatör funkar lika bra, lycka till!